Vaříme bez zraku 3.

Máte hlad? Já ano. Máte chuť na něco dobrého? Já rozhodně.
Vítám vás u třetího článku z naší série vaříme bez zraku. No a co dobrého si dnes uvaříme? Přemýšlím, přemýšlím. Aha! Už to mám. Dnes si uvaříme mé oblíbené jídlo. Dnes si uvaříme kuře na medu. Nemusíte mít strach, je to jednoduchý pokrm a není třeba se bát. Nebudu to okecávat, mám hrozný hlad a rovnou se do toho pustíme.

Co dnes budeme potřebovat?
Přichystáme si pánev, menší hrnec, prkénko, nůž, vařečku, pár misek a vidličku. Nachystáme si kuřecí prsíčka, rýži, sojovku, worčestr, sůl, rozmarýn a hlavně med. Do hrnce nalijeme vodu a dáme vařit na sporák. Doporučuji ho dát na levou zadní plotýnku. Do vody vhodíme špetku rozmarýnu a soli. Můžeme jí podle chuti ještě dochutit hřebíčkem. Vodu necháme a vrátíme se k ní za chvilku. Kuřecí prsíčka si opláchneme ve studené vodě a položíme na prkénko. Maso očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Vezmeme si misku a přidáme do ní med. Medu dáme tolik, kolik budeme dělat porcí. Já zvolím jednu a půl polévkové lžíce medu.

Do misky s medem přidáme sojovou omáčku, zhruba tak dvě polévkové lžíce. Následně přidáme polévkovou lžíci worčestru. Výsledný mix pořádně rozmícháme. V naší medové omáčce pořádně obalíme nakrájené maso. Voda nám krásně bublá a už je pořádně vroucí. Vložíme do ní tedy pytlík rýže. Necháme jí a vrátíme se k masu. Dáme si na sporák pánev, necháme rozehřát a přidáme máslo. U tohoto pokrmu by byl hřích použít olej.

Máslo se nám nádherně rozpustilo, a tak tam můžeme dát tou medovou omáčkou obalené masíčko. Ještě k té omáčce. Doufám, že jste ten zbytek nevyhodili, protože jí budeme ještě potřebovat. Maso na pánvi restujeme cca minutu a půl. Následně přilijeme panáka vody, nikoliv rumu. Vezmeme si misku se zbytkem omáčky a přelijeme jí do pánve. Mícháme, restujeme a mícháme. Dáme si chvilku pauzu a půjdeme zkontrolovat rýži. Vařečkou otestuji, jestli už není hotová. Plotýnku s hrncem vypneme a necháme ještě dojít. Vezmeme si vidličku a maličký kousek masa ochutnáme. No ale mňam! Ochutnáním jsem zjistil, že už to bude hotové. Medové omáčky je tak akorát, voda jí maličko zjemnila a máslo dodalo lepší chuť. Rýži vyjmeme z hrnce a necháme okapat ve dřezu.

Pytlík s rýží otevřu nožem a přidám jí na pánev k masu. Všechno to smíchám dohromady, a tím ta rýže nasákne chuť toho masa a je to pak chutnější. Už je to uděláno, už je to hotovo. Sporák je vypnutý, vše je umyté a uklizené a nám nezbývá nic jiného než si nacpat volátko. Nebudu se žinýrovat a nandám si pořádnou porci. Přesunu se ke stolu a pouštím se do našeho pokrmu. Dělají se mi boule za ušima z toho, jak moc je to dobré. Máme hotovo a mě zbývá už vám jen popřát dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *